SAKARYALI VELİLER REVERSİ TURNUVASINDA YARIŞTILAR

23/03/2016 salı günü saat 15:00 da akıl oyunları sınıfında okul velilerine reversi turnuvası düzenlendi.

25.03.2016 700

SAKARYA İLKOKULU AKIL OYUNLARI REVERSİ TURNUVASI DÜZENLENDİ

Sakarya İlkokulu müdürü Zihni YILMAZ  günümüzde teknoloji hızına bağlı olarak sosyal alanda teknolojik araçlar da gelişmektedir. Buna bağlı olarak bu sosyal  alanda kullanılan teknolojik araçlarda zamanın önemli bir bölümü geçirilmektedir. Okulumuzdaki  öğrenciler  de teknoloji bağımlılığına maruz kalmakta, buna bağlı olarak öğrencilerde birtakım problemler gözlendiğini belirterek  " Öğrencilerimizin yaşadığı bu problemlerden bazıları: ; iletişim bozukluğu, okul fobisi ve başaramama duygusunun artması,  paylaşımın gittikçe azalması, bireysel davranış özellikleri sergileme, kitap okuma ve anlama yetisinin kaybolması, birlikte zaman geçirmeme ve oyun oynamama, araştırma yapamama, okul içinde ve dışında öfke kontrolünü sağlayamama, ortopedik engeller, aile içi iletişimin azalması, kültürel oyunların unutulması, doğal yaşam alanlarından uzaklaşma  ve okul devamsızlıklarının artmasına  yol açmaktadır." dedi.  Bu kapsamda okulumuzun atıl durumda olan bodrum katına öğretmen , öğrenci ve velilerimizin yararlanabileceği "Aklınızla Oynayabilir miyim?" adını verdiğimiz bir zihin atölyesi  oyun alanı oluşturduklarını, bu sınıfta öğrencilerin bireysel  oyunlarla zekalarını geliştirdiklerini, gurup oyunlarıyla da sosyal becerilerini artırdıklarını belirtti. Okul bahçesinde ve sınıf içerisinde "Çocuk Oyunla Öğrenir" düsturundan yola çıkarak Gardner'ın Çoklu Zeka Kuramına uygun olarak  farklı zeka türlerini geliştirici oyunlar oynatacaklarını sınıflarda derslerin yanında öğrencilerin resim, müzik, drama,  hikaye tamamlama,   tasarım, hayal gücünü geliştirici etkinlikler yapacaklarını söyleyerek  velilere çocuklarıyla daha kaliteli zaman geçirerek birlikte oyun oynayabilme alışkanlığı kazandırmayı hedeflediklerini ve turnuvayı bu kapsamda düzenlediklerini ifade etti.

Sakarya İlkokulunda 23/03/2016 Salı günü saat 15:00 da düzenlenen reversi veli turnuvasına Tirebolu ilçe Kaymakamı İsmail Ayhan TAVLI, İl Milli Eğitim Müdürü Necati AKKURT, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ergin KOÇ, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Emin KARAHAN katıldı. İlçe Kaymakamı İsmail Ayhan TAVLI ile İl Milli Eğitim Müdürü Necati AKKURT karşılıklı satranç oynayarak keyifli zaman geçirdiler. Turnuvada birinci olan ilçe başsavcısı Cem DOĞAN´a ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Necati AKKURT takdim etti. İkinci Yeşim PİR, üçüncü Hatice KÖKSAL oldu. Bütün katılımcılar memnuniyetlerini bildirdiler.