Sıfır Atık Belgesi

Sıfır Atık Belgesi

 

Sıfır Atık Projesi kapsamında yaptığımız çalışmalarla Sakarya İlkokulu olarak Sıfır Atık (Temel Seviye) belgesini aldık.

31.05.2021 409

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN'ın eşi Emine ERDOĞAN Hanımefendinin himayelerinde, 2019 Haziran ayında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan ve Türkiye'de tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarında da "Sıfır Atık Projesi" uygulamaya geçmiştir. Sıfır Atık projesinin temel amacı; kaynakların verimli kullanılması, atık oluşumunun olabildiğince engellenmesi ya da minimuma düşürülmesi, israfın önüne geçilmesi, oluşan atıkların kaynaklarına göre ayrı ayrı toplanması ve bu atıkların geri dönüşüm ile enerjiye kazandırılmasıdır.

Belirtilen amaç doğrultusunda okul olarak iş ve işlemleri gerçekleştirdik. Sıfır Atık Projesi kapsamında öğrenci, öğretmen ve personellerimize eğitimler düzenledik. Okumuza geri dönüşüm kumbaraları koyduk. Okulumuzda ortaya çıkan atık kağıt, karton, atık cam, atık plastik, atık tıbbi malzeme( maske, eldiven vb.) ayrıştırdık. Atıklar için depo oluşturduk. 

 https://sifiratikbilgisistemi.csb.gov.tr/  sistemine yaptığımız başvurumuz 25/05/2021 tarihinde onaylanarak Sıfır Atık (Temel Seviye) belgesini 2026 yılına kadar geçerli olmak okulumuza kazandırdık.

Sıfır Atık Projesi kapsamında yürüttüğümüz çalışmalarda emeği geçen tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Sıfır Atık Belgesi: meb_iys_dosyalar/28/11/561450/dosyalar/2021_05/31120534_SifirAtikBelge.pdf