Traditinal Child Games-Geleneksel Çocuk Oyunları

Traditinal Child Games-Geleneksel Çocuk Oyunları

2/B sınıf öğretmenimiz Altay ODABAŞ ve öğrencilerinin ortağı olduğu uluslararası Traditional Child Games etwinning projesiyle öğrencilerimizin farklı kültürlerin geleneksel çocuk oyunlarını tanımasını, oyunları oynayarak öğrenmesini; oyunlarla sosyal, bedensel ve zihinsel becerilerini geliştirmesini amaçlıyoruz.

02.04.2021 765

 

Oyunlar çocuk gelişimi için çok önemlidir, ancak teknolojik cihazlar nedeniyle çocuklar gün geçtikçe daha pasif hale gelmektedir. Geçmişte çocuklar, bugünün çocuklarına göre daha az fırsata sahipti ama daha mutluydular. Arkadaşları, kardeşleri ve ebebeynleri ile ev ve dış mekan oyunları oynayabiliyorlardı. Günümüzde teknolojik gelişmelerle birlikte çocuklarımız bilgisayar, tablet ve Covid-10 pandemisi sebebiyle ekranlara bağımlı hale geldiler.

Farklı ülke ve kültürlerde oynanan geleneksel çocuk oyunlarını paylaşmak istiyoruz.  Bu proje ile çocuklar oyun oynayarak gelecekleri için sosyal, bedensel ve zihinsel becerilerini geliştirecekler. Teknolojik gelişmeleri daha verimli hale getirebilecek, web 2 araçlarını kullanmayı öğrenecekler.

Geleneksel çocuk oyunlarını öğrenmek, kültürlerin gelenek ve değerlerini aktarmaya yardımcı olurken yaratıcılık için de fırsatlar yaratır. Oyun, hangi yaşta olursanız olun herkes için eğlencelidir. Bu sebeple Traditinal Child Games uluslararası etwinning projesiyle geçmişin en popüler oyunlarını ve oyuncaklarını göstereceğiz, çocuklarımızın farklı kültürleri tanımalarını ve geleneklerini birlikte öğreneceğiz.

 1. Proje Uygulanabilecek Bazı Çocuk Oyunlarının Tanıtımı

 2. Öğrenci Webinarları

 

 

3. Web 2 Araçları Çalışmaları

02-04-2021